Bahan
300 gm isi ayam [potong nipis]
1 s/k lada hitam
1 batang kecil carrot [potong kecil]
3 batang kacang panjang [potong pendek]
1 pokok daun ketumbar [potong kecil]
minyak
garam
Bahan mayang/hiris
1 labu bawang besar
2 ulas bawang putih
3 cm halia
Cara
1. Panaskan minyak. Tumiskan bahan hiris, kacau sehingga layu.
2. Masukkan isi ayam, dan lada hitam kacau rata. Masakkan sehingga lembut.
3. Masukkan carrot, kacang panjang dan garam . Kacau rata dan biarkan sehingga lembut. Tambah sedikit air.
4. Tutup api dan daun ketumbar. Kacau rata.
5. Hidangkan dengan nasi atau roti.
Wednesday, July 16, 2008
AYAM GORENG LADA HITAM
Posted by iEsHa at 7/16/2008 03:16:00 PM
Labels: resepi
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 Comments:
Post a Comment